16 Nisan Referandumunda Yeni Çipli Kimlik Kartı Şart mı?

Sponsorlu Bağlantılar


Bildiğiniz üzere Türkiye 16 Nisan 2017 günü seçime gidiyor. Ysk seçmen listeleri çoktan asıldı ve vatandaşlar, Ysk sitesinden seçmen sorgulama işlemlerini yapabilmekteler. Seçmen bilgilerinize buradan ulaşabilirsiniz.

16 Nisan 2017 günü, belirtilen yerde ve sandıkta oyunuzu kullanabilirsiniz. Oy kullanabilmek için kimlik yerine geçebilecek bir belgenin (ehliyet, pasaport, nüfus cüzdanı gibi) yanınızda olması ve sandık görevlisine göstermeniz şarttır. Şu sıralar referandumda oy kullanabilmek için yeni çipli kimlik kartlarının olması gerektiği söylentisi ise asılsızdır. Yani eski (üzerinde T.C no yazan) nüfus cüzdanınızla oy kullanma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Yüksek Seçim Kurulu'nun sitesinden bu konuyla ilgili yaptığı açıklama ise şöyle:

                             

Yani kısacası, referandumda oy kullanabilmek için yeni çipli kimlik kartınızın olması zorunlu değildir. Yeni çipli kimlik kartı çıkarmış olanlar ise, bu çipli kimlik kartlarıyla oy kullanabilirler. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica