Instagram isim (ad) ve kullanıcı adı nasıl değiştirilir?

Sponsorlu Bağlantılar

Instagram'da bir adınız bir de kullanıcı adınız bulunur. Biri sizin profilinizde görünen isminizdir, diğeri ise kullanıcı adınız ve bir yandan "profil linkinizdir."  Bir yandan Instagram'da isim değiştirme ve kullanıcı adı değiştirme nasıl yapılıyor görelim bir yandan ne anlama geldiklerini konu içerisinde anlatalım. Profilinizdeki bilgileri değiştirmek için sağ saltta yer alan profil resminize dokunun ve çıkan seçeneklerden "profili düzenle" deyin.




Ad ve kullanıcı adı bu bölümde değişmektedir. Burada ad bölümüne gireceğiniz isim birileri hesabınıza girdiğinde göreceği isimdir. Ad bölümünde Türkçe karakter kullanmak serbesttir. Örneğin adınız Ömer ise "Ömer" şeklinde yazmanızda bir sakınca yoktur. Ad bölümünde boşluk da bırakılabilir, gerçek isim yerine "kitap alıntıları" gibi bir isim de konabilir. Instagram'da bir başkasıyla adınız aynı olabilir. Bu yüzden buraya istediğiniz şeyi yazabilirsiniz. 



Kullanıcı adına geldiğimizde ise işler değişir. Kullanıcı adında Türkçe karakterler kullanılmaz. "Ömer" isimli biri kullanıcı adında Ömer kullanmak istiyorsa "omer..." şeklinde yazmalıdır. Ayrıca yazılacak isim bitişik olmalıdır. Örneğin kullanıcı adına "Ömer Ömer" yazmak istiyorsa bir kişi, bunu "omeromer..." şeklinde yazmalıdır. Instagram'da herkesin kullanıcı adı farklıdır, bu yüzden yazdığınız kullanıcı adı kabul edilmeyebilir. "... Kullanıcı adını kullanamazsın" uyarısı aldığınızda muhtemelen o kullanıcı adı başkasına aittir. Kimsenin kullanmadığı bir kullanıcı adı belirlemelisiniz. İşleminiz bittiğinde onay simgesine dokunup "değiştirme"yi tamamlayabilirsiniz.

Aşağıda görmüş olduğunuz örnek bizim deneme amaçlı açtığımız Instagram hesabıdır. Kullanıcı adımız "bilgiduragi" adımız ise "Bilgi Durağı"dır. 


Kullanıcı adımızı "bilgi durağı" şeklinde Türkçe karakter ve boşluk bırakarak yazamazdık. Bunun yerine "bilgiduragi" yazdık. Eğer biri daha önce "bilgiduragi" kullanıcı adını almış olsaydı bu durumda bu kullanıcı adını kullanamazsın şeklinde uyarı alırdık. Ad bölümüne ise ister Bilgi Durağı yazarız ister başka bir şey. Instagram'da birden fazla "Bilgi Durağı" adlı kişi olabilir ama birden fazla "bilgiduragi" kullanıcı adlı kişi olamaz.

Biri bizden instagram adresimizi istediğinde instagram.com/bilgiduragi ya da @bilgiduragi şeklinde paylaşabiliriz adımızı. 


Instagram isim değiştirme sınırı süresi nedir?

Instagram'da adınızı sürekli değiştiremezsiniz. Şimdilik Instagram'ın bu konuda koyduğu sınır 14 gün içinde sadece 2 kez şeklindedir. Böyle bir sınıra takılırsanız belirtilen süre geçtikten sonra yeniden isim değiştirebilirsiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

1 yorum:

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica