Askerlik durum belgesi sorgulama

Sponsorlu Bağlantılar

Birçoğumuz askerlik durumumuzu askerlik şubesinden öğrenmek yerine internetten öğrenmek isteriz. Bunun nedeni, askerlik konusunda durumumuzun şüpheli olması, her an askere alınma ihtimalimiz ya da şubeye gitmeden pratik bir şekilde bu belgeye sahip olmak istememizden olabilir. Ayrıca, okul ya da işyerleri de askerlik tecil ya da terhis durum belgesi talep edebilmektedir, özellikle iş için askerlik durum belgesi almak için askerlik şubesine git-gel yapmak birçoğumuzun işine gelmemektedir.

Yakın zamana kadar askerlik durum belgesini internetten alamıyorduk; fakat artık askerlik şubesine gitmeden askerlik tecil durumunuzu sorgulayabilir, gerekli dökümanı indirebilirsiniz. E-devletten yapacağınız bu sorgulama sonucunda indireceğiniz dosya, resmi belge yerine geçer ve ayrıca şubeye gidip mühürletmeniz gerekmemektedir. Belge konusunda kuşkusu olan kurumlar, doğrulama kodunu kullanarak sisteme girip askerlik durumunuzu öğrenebilirler. E devlet şifreniz varsa, hemen şuradan askerlik durum belgesi sorgulamanızı yapabilirsiniz.

"Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum, anladım ve kabul ediyorum." kutucuğunu işaretledikten sonra devam et deyin ve çıkan kimlik bilgilerinizin altında "yeni belge oluştur"a tıklayıp askerlik durumunuza ulaşın. Görüntülenen ekranda, askerliğinizin tecil durumu ve hangi tarihe kadar askerlik konusunda bir sakıncanız olmadığını öğrenebilirsiniz. Eğer askerlik durum belgenizin çıktısını almak istiyorsanız, direkt sayfayı yazdır demeden, sağ üst köşede dosyayı indir diyerek, inen dosyayı yazdırma işlemine sokarak çıktı alabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica