WhatsApp'ta kişi engelleme ve engel kaldırma nasıl olur?

Sponsorlu Bağlantılar

WhatsApp'ta sizi rahatsız edenleri, konuşmak istemediğiniz kişileri veya çevrimiçi görünmeyi istemediğiniz kişileri engelleyebilirsiniz. Sosyal paylaşım sitelerinde de en çok merak edilen konulardan biridir kişi engelleme. Birçok anlık mesaj uygulaması ve sosyal medya uygulamasında olduğıu gibi Whatsapp'ta da var bu özellik. Hemen whatsappta kişi engelleme ve kişi engeli kaldırma nasıl olur anlatalım.

Android işletim sistemine sahip telefonlarda listenizde olmayan bir kişi size mesaj attığında konuşma ekranında sol üst köşede "engelle" yazısına dokunmanız yeterlidir.
* Eğer engellemek istediğiniz kişi listenizdeyse, konuşma ekranında sağ üstte üç nokta simgesine tıklayın, sonrasında "diğer" deyin ve ardından çıkacak seçenekte "engelle" deyin.



* Kişinin engelini kaldırmak içinse Whatsapp ana sayfasındayken sağ üst köşedeki üç nokta simgesine, sonrasında ayarlar - hesap- gizlilik- engellenmiş kişiler yolunu izleyip engelli listeden engelini kaldırmak istediğiniz kişiye dokunun, parmağınız basılıyken "....engellemeyi kaldır" seçeneği belirecek, dokunduğunuzda kişinin engelini kaldırmış olursunuz.

İos işletim sistemlerinde yani iphone cihazlarında da kişi engelleme oldukça basit. Listenizde olmayıp da mesaj atan kişileri konuşma ekranının sol üst köşesindeki engelle yazısına tıklayarak engelleyebilirsiniz.
* Eğer kişi listenizdeyse whatsapp - ayarlar- sohbet ayarları - engellenenler yolunu izleyip "yeni ekle"ye tıklayıp kişi engelleyebilirsiniz.
* Kişi engeli kaldırmak içinse  ayarlar- sohbet ayarları- engellenenlere gelip listeden engellemiş olduğunuz kişilerin engelini kaldırabilirsiniz.

Blackberry cihazı kullananlar ayarlar - engellenen kişiler yolunu izleyerek kişi engelleme işlemini yapabilirler. Kişi engelini kaldırmayı ise yine aynı yolu izleyerek yapabilirler. Eğer tanımadığınız bir kişiden mesaj gelirse konuşma ekranında sol üst köşedeki simgeye tıklayıp "engelle" diyebilirsiniz.

Nokia cihazları için seçenekler - ayarlar - genel - engellenmiş yolu izlenerek kişi engelleme yapılabilir. Yine aynı yol izlenerek bir kişinin engel kaldırma işlemini yapmak mümkün. Listenizde olmayan kişileri engellemek istiyorsanız eğer kişiden gelen mesaj penceresini açarak seçenekler - engelle yolunu izleyerek işlemi sonlandırabilirsiniz.

Windows phone kullanıcıları ayarlar - engellenmiş kişiler yolunu izleyip kişi engelleme ve engel kaldırma işlemini rahatlıkla yapabilirler. Tanımadıkları kişilerden mesaj geldiğinde ise konuşma penceresinin sağ altında üç nokta simgesine tıklayıp engelle diyerek kişi engelleme işlemini yapabilirler.


Yukarıdaki ayarlar, işletim sistemleri ve uygulama güncellemeleri sebebiyle dönem dönem değişmektedir. 


Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica