WhatsApp'ta mesaj silme nasıl yapılır? WhatsApp sohbet temizleme

Sponsorlu Bağlantılar

Bu konuda gerek özel gerekse grup konuşmalarındaki mesajlar nasıl silinir adım adım öğreneceğiz. Bu işlem oldukça basittir. 

Android cihaz üzerinden örnek verecek olursa eğer tamamen silmek istediğimiz bir WhatsApp konuşmasının üzerine basılı tutarız. Bunun konuşmaya girmeden yaparız. Aşağıdaki görselde olduğu gibi konuşmaya girmeden sohbete basılı tutun, yukarıda çöp kutusu belirecektir ona dokunun. 



Silme seçenekleri çıkacaktır. Sohbetteki medyaları da sil işaretleyerek kişi ile aramızdaki sohbeti tamamen silebiliriz. Sil dediğimizde bu kişiyle aramızdaki tüm yazışmalar bizden silinecektir ve konuşma penceresi de kaldırılacaktır.

Konuşma penceresi kalsın ama tüm yazışmalar silinsin derseniz yazışma penceresini açın ve sağ üstteki üç nokta simgesine dokunup "diğer" deyin. 



Çıkan seçeneklerden sohbeti temizle deyin. 



Bu şekilde bir kişiyle konuşma pencereniz durur ama sohbetin içeriği tamamen temizlenir.

Bir kişiyle aranızdaki tüm sohbeti silmek yerine belli başlı yerleri silmek istiyorsanız, o kişiyle konuşma pencerenizi açın ve silmek istediğiniz mesajlara basılı tutun. Bir tanesine basılı tuttuktan sonra seçim aktif olacak ve birden fazla mesajı seçebileceksiniz. Ardından üst bölümde yer alan çöp kutusu simgesine dokunun. Benden sil diyerek işaretlediğiniz mesajları silmiş olun. 


Bir kişiye ya da gruba attığınız mesajları kişiler okusun ya da okumasın ortalama 1 saatte o kişiden de silebileceğinizi hatırlatırız. Bunun dışında ise bu mesajları silmeniz sadece sizin cihazınızı etkiler. Herkesten sohbet silme ayrıntıları için karşı taraftan mesaj silme konusunu inceleyebilirsiniz. Ayrıca belirtmek gerekir ki bir kişiyle aranızdaki sohbeti ve medyaları silseniz de cihazınızın özelliklerinden dolayı bazı dosyalar, fotoğraflar, videolar telefonunuzda mevcut olabilir. Bunun için telefonun galerisini ve dosyalarını kontrol etmelisiniz. 

Whatsapp sohbet silinince karşı taraf görür mü? Mesajları sildiğimizi anlar mı?

Bir kişi ya da gruptan 1 saat içerisinde mesaj sildiğinizde "herkesten sil" seçeneği görünür. Eğer herkesten sil derseniz kişiler mesajınızın orijinalini görmüş olsalar da görmemiş olsalar da "bu mesaj silindi" şeklinde görürler. Fakat aradan 1 saat geçmiş olsun ya da olmasın, sohbetleri normal şekilde silmişseniz, sohbet ekranındayken "benden sil" demişseniz ya da konuşma ekranına girmeden "... ile sohbet silinsin" seçeneğini işaretlemişseniz karşı taraf mesajları sildiğinizi anlamaz. Herkesten sil seçeneği dışında kalan tüm mesajlar karşı tarafta ve gruptaysanız eğer grubun diğer üyeleri tarafından silinmedikleri sürece daima görünürler. 

Fotoğraf ve video silince karşı taraftan siliniyor mu?

Buna da yukarıdaki gibi cevap vereceğiz. Eğer 1 saat içerisinde herkesten sil derseniz muhtemelen kişinin cihazından da silinecektir fotoğraf ya da video. Fakat aradan birkaç saat geçtikten sonra karşı taraftan fotoğraf, video, mesaj silemezsiniz. Yine de karşı taraftan mesaj silinebilen durumlarda bile karşı tarafın cihazına kuracağı programla silmeyi etkisiz hale getirebileceğini unutmayın. 

Web WhatsApp mesaj silme nasıl yapılır?

WhatsApp Web'de de yukarıdaki anlatımı takip ederek mesaj silme işlemi yapabilirsiniz. Tek fark mesajları tek tek silerkendir. Tek tek silinecek mesajların üzerine gelindiğinde aşağıyı gösteren ok'a tıklanır ve çıkan seçeneklerden "mesajı sil" denir.



Bu şekilde WhatsApp Web mesajları tek tek silinebilmektedir. Mesajları tamamen silmek içinse yukarıdaki anlatımı takip edebilirsiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica