Samsung modellerinde ekran görüntüsü alma

Sponsorlu Bağlantılar

Aşağıda anlatımını yapacağımız samsungda programsız bir şekilde ekran görüntüsü alma 5830 ve bazı modellerde işe yarayan bir yöntemdir. Elimizde fazla model olmadığından hepsini test etme şansımız yok fakat birçok samsung modelinde işe yaradığını biliyoruz. İleri modellerde (galaxy vs.) ise zaten print screen kalemle yapılabilmektedir fakat bu yöntem de işe yarar. Yöntem oldukça basit, hemen telefonu elinize alıp test edebilrsiniz, telefonunuzun home tuşuna basılı tuttuğunuzda görev yönetici ekranı geldiğini biliyorsunuz, bizse home tuşuna bastığımızda görev yöneticisi ekranı gelmeden hızlıca davranıp kapama tuşuna basıyoruz. Kapama tuşu 5830 modelinde sağ kenarda oluyor.

Ekran görüntüsü alma işlemi tam olarak şöyle; home tuşuna basın ve hiç zaman kaybetmeden telefonu kapama tuşuna basılı tutun, 1 saniye ya da daha az bir sürede kapama tuşundan parmağınızı çekin ve sonra da home tuşundan parmağınızı çekin. Fotoğraf çeker gibi ekran görüntünüzün alındığı bilgisini ekrandan göreceksiniz. "Görüntü yakalandı, resim dosyası olarak kaydedildi." yazıyorsa işlem tamamdır. İlkin yapamayabilirsiniz, o zaman tuşlara basma sürelerinizi değiştirip tekrar deneyebilirsiniz. Bu özellik tamamen telefonun kendi özelliği olup herhangi bir programa gereksinim duyulmadan ekran görüntüsü almak mümkündür.

Peki print screen aldınız ama dosya nerede? Galeri > ScreenCapture yolunu izlediğinizde ekran görüntüsü aldığınız resimleri görebilirsiniz. Ya da Dosyalarım > ScreenCapture dizininde ekran görüntüsü alma işlemiyle çektiğiniz resimleri görebilirsiniz.

Ekran görüntüsü almaya neden ihtiyaç duyarız?
Program anlatımları için bu özelliğe ihtiyaç duyulabileceği gibi oyun skorlarını göstermek isteyenler, facebook, whatsapp konuşmalarını arkadaşlarıyla paylaşmak isteyenler de bu özellikten faydalanmak isteyebilir. Başka bir konuda iphone ve diğer modeller için de ekran görüntülerinin nasıl alınacağını anlatacağız.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica