Imei sorgulama nasıl yapılır? İmei nedir?

Sponsorlu Bağlantılar

Imei son yıllarda sıkça duyduğumuz bir cep telefonu kavramı. Imei cep telefonlarına ait bir kimlik türüdür. Her telefonun ayrı bir kimliği vardır ve bu kimlik imei numarasıyla ifade edilir. Açılımı International Mobile Equipment Identity olan "imei", uluslararası mobil cihaz kodu anlamına gelir. Normal şartlarda her telefonun ayrı bir imei numarası bulunur ve bu numara 15 haneden oluşur. Fakat bazı durumlarda imei klonlama işlemleri yapıp size ait imei numarası çalınabiliyor. Türkiye'de son zamanlarda böyle vakalarda asıl telefon ve klonlanan telefon iletişime kapanıyor. Bunun önüne geçebilmek için telefonunuzun imei numarasını kimseyle paylaşmamanız ve telefonunuzun faturasını saklamanız önerilir. Olası bir klonlama durumunda telefonunuza ait faturayla telefonunuzun iletişime kapanmasını engelleyebilirsiniz.

Şimdi imei numarası nasıl öğrenilir, imei sorgulama nasıl yapılır yazalım. Cep telefonu imei sorgulama işlemi için telefonunuzdan *#06# tuşladığınız zaman imei sorgulama işlemi yapılır ve ekranda imei numaranız görüntülenir. İmei numaranızı saklamaya ve kimseye söylememeye özen gösterin.

İmei no cihazınıza özeldir. Artık sadece telefonlarda değil, akıllı diğer cihazlarda da imei bulunmaktadır. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica